Cadillac klub Česká republika

Chrysler Slovakia Rallye 2007

Na Chrysler Slovakia Rallye v minulém ročníku jel náš kolega Pavel s Deville a Olda s Eldoradem 79. Oba si celou akci moc pochvalovali. A aby ne, když dovezli do Prahy blyštivé poháry.

Tento rok jsme na Slovakia Rallye vyrazili v sestavě obvyklé a rozšířené ještě o Seville 88. Výprava dorazila již v páteční podvečer do Bratislavy a po ubytování a krátké přípravě na večerní rej v bratislavských tanečních klubech vyrazila vstříc výru slovenského velkoměsta. Krátká procházka po historickém centru s odborným výkladem historie města v podání našeho klubového kolegy Oldy Dvořáka. Následovala krátká zastávka na večeři, kdy jsme pojedli ryze národní speciality slovenské kuchyně v čínské restauraci. Noční výprava nás zavedla na taneční parket jednoho diskotékového klubu, kde se taneční družstvo Cadillac klubu utkalo v tanečních kreacích s družstvy slovenských tanečních škol. Nicméně taneční kreace Lukáše Dvořáka byly natolik přesvědčivé, že jeho vítězství bylo zkrátka neodiskutovatelné.

Ráno přineslo hned několik překvapení. Díky veledůležitému summitu pohlavárů světových velmocí a přilehlých planet a galaxií se start první etapy přesunul na jiné náměstí. Toto náměstí uměl najít jen Pavel, který, vzhledem k tomu že nevyhrál pohár v tanečních kreacích, nám ješitně zapíral souřadnice a koordináty zmíněného náměstí.

Nakonec se vše zdařilo a všechny tři posádky vyrazili do první etapy v krásném od zadu prvním pořadí. Posádka Pavel Deville racing team tvořící jednoho neoholeného muže, který jako řidič a navigátor v jedné osobě předvedl bravurní start a jeho následné výkony v průměrných rychlostech kolem 40 až 50 uváděl přihlížející diváky doslova v davové šílenství hlavně při průjezdu zatáčkami.

Posádka Olda a Luky aneb bratři v triku se do závodu pustili s neutuchající vervou a jejich produkce z hudebního aparátu ve voze roztancovala při startu celé náměstí SNP.

Další posádka, moje maličkost a kolega Anýž se o volant nehádala a tak chvilku byl navigátorem Zdenda a chvilku já . Po startu jsme se rozhodli nejdříve probádat pár uliček Bratislavy a ještě se podívat do historického centra, které nabízí vskutku pastvu pro oči lačného turisty. A hned po shlédnutí několika památek jsme se opět vrhli do závodění. Ano, do cíle první etapy jsme skutečně dorazili poslední, ale pak to přišlo, něco se v nás zlomilo a tak start do druhé etapy byl velkolepý a z krásného dvacátého startovního místa jsme do cíle druhé etapy dorazili již na lepším druhém místě. Musím podotknout že stanovená průměrná rychlost 40 Km/h nás opravdu ničím nelimitovala.

Další etapy se již v našem voze nesly jen heslem důležité je zúčastnit se ale hlavně přijet první za každou cenu. Toto bylo pak hlavním kritériem pro získání asi 10 000 trestných bodů, za které jsme obdrželi pohár řiditele soutěže, který jsme opravdu nečekali a moc nás potěšil. Konzumace šampaňského z tohoto poháru pak byla opravdovým završením naší krátké závodnické kariéry. Pavel Deville racing team vytvořil na trati krásný průměr 40 km/h, za což byl náležitě oceněn.

Druhý den pak Slovakia Rallye pokračovala malým překvapením v podobě skutečného bonbónku pro chronické závodiče. Na plochodrážním stadionu se utkaly všechny věkové kategorie a všechny výkonové třídy dohromady. Prvotřídní myšlenka organizátora soutěže, kdo si chtěl zajezdit se svým vozem a poznat co v něm je, měl možnost a mohl jeho vlastnosti porovnat s ostatními. Zde se ukázalo že kolegové na slovensku jsou opravdu mnohem více kolegiání a závodivý národ, neboť na trať vyjížděly vozy i z třicátých let společně s vozy ryze závodní třídy jako mustang a camaro.

Den plný zábavy, burácejících motorů se pomalu chýlil ke konci a všichni je již moc těšme na další ročník Chrysler Slovakia Rallye.

Děkujeme moc za prvotřídní akci s dokonalým organizačním teamem a ještě lepším servisem pro zázemí účastníků.

Nashledanou na Chrysler Slovakia Rallye 2008

Slovakia Rallye Slovakia Rallye Slovakia Rallye Slovakia Rallye Slovakia Rallye Slovakia Rallye Slovakia Rallye Slovakia Rallye Slovakia Rallye Slovakia Rallye Slovakia Rallye

Marek Doubrava

Naše akce 2007

Nahoru

(c) 2005-2016 Cadillac klub Česká republikawww.cadillac.czcadillac@cadillac.cz

Cadillac klub na ČR Facebooku, USMotors - magazín nejen o amerických autech

 

Stránky provozuje spolek Cadillac klub Česká republika, z. s. Cadillac klub Česká republika není provozován společností Generals Motors LLC ani jinými jejími spolupracujícími subjekty. Tyto stránky nejsou provozovány společností Generals Motors LLC ani jinými jejími spolupracujícími subjekty. Slova "Cadillac" jsou použita pouze k identifikaci stránek a produktů, a neznamenají příbuzenství nebo souvislost s výrobcem, nebo prodejci této značky. Všechny ostatní obchodní značky a jména jsou majetkem jejich vlastníků a jsou použity pouze k identifikaci produktů, a neoznačují nějaké příbuzenství nebo spojitost mezi stránkami a majitelem obchodní značky. Tyto stránky jsou určené pouze k informaci pro členy a příznivce Cadillac klubu Česká republika. Informace na těchto stránkách vyjadřují názory individuálních osob, které nemají odpovědnost za použití těchto informací.