Cadillac klub Česká republika

Výměna výfuku

1988 Cadillac Seville Elegante

Zadní díl výfuku je kapitola sama pro sebe a to je z fotodokumentace patrné na první pohled. Jeden můj nejmenovaný kolega na jednom z nejmenovaných srazů pronesl památnou větu a to v tom smyslu, že neexistuje žádné vozidlo americké provenience, které je v provozu v našich zeměpisných šířkách, aby do něj nezasáhl nějaký Joska z vesnice, který si jen tak odskočil od traktoru a nebo, že nezná americké auto, aby na něm nebyl nějaký díl ze 120 nebo snad z V3S-ky. Je to opravdu úsměvné, ale je to holým faktem a některé tzv. domácí úpravy nebo nazveme je opravami ve mne probouzí fakt, že ZLATÉ ČESKÉ ručičky se mění v cosi hrůzně vypadajícího.

Tak to také bylo i s celou koncovou částí výfuku, a když jsem auto kupoval ani jsem se nepozastavoval nad zvukem hodně podobným lodnímu motoru a při volnoběhu nápadně se blížícímu zvuku hodně opotřebovanému dieselovu elektroagregátu. Letmým pohledem pod auto jsem usoudil, že vesnický Joska opravu zasáhl, a to v drtivé síle. V mé mysli se odvíjel hrůzný scénář, jak nešťastný majitel zjistil, že zadek výfuku už odchází do věčných lovišť a s hrůzou zjistil co stojí nový originál. Nedbal toho, že je majitelem aristokratického automobilu a jeho finanční nálada mu jasně ukázala cestu do Joskovy garáže, která se asi hodně podobala Faustově dílně, kde se rodily neskutečně monstrózní věci, od nesmyslů až po lunární debility a zde se narodil i můj krásný výfuk.

Foto, posuďte sami, výfuk radost pohledět. A tak jsem se vrhnul do záchrany a navrátil mému Caddimu zpět ztracený hlas pějící nádherný zvuk V8, aby majitelé Německých šidítek v podobě automobilů měli co závidět.

Joskův výfuk porovnání starého a nového tlumiče

Marek Doubrava

1988 Cadillac Seville Elegante

Nahoru

(c) 2005-2016 Cadillac klub Česká republikawww.cadillac.czcadillac@cadillac.cz

Cadillac klub na ČR Facebooku, USMotors - magazín nejen o amerických autech

 

Stránky provozuje spolek Cadillac klub Česká republika, z. s. Cadillac klub Česká republika není provozován společností Generals Motors LLC ani jinými jejími spolupracujícími subjekty. Tyto stránky nejsou provozovány společností Generals Motors LLC ani jinými jejími spolupracujícími subjekty. Slova "Cadillac" jsou použita pouze k identifikaci stránek a produktů, a neznamenají příbuzenství nebo souvislost s výrobcem, nebo prodejci této značky. Všechny ostatní obchodní značky a jména jsou majetkem jejich vlastníků a jsou použity pouze k identifikaci produktů, a neoznačují nějaké příbuzenství nebo spojitost mezi stránkami a majitelem obchodní značky. Tyto stránky jsou určené pouze k informaci pro členy a příznivce Cadillac klubu Česká republika. Informace na těchto stránkách vyjadřují názory individuálních osob, které nemají odpovědnost za použití těchto informací.