Cadillac klub Česká republika

Fulnek aneb výprava za deštivým zážitkem

26.-28. května 2006

Vzhledem k mému pracovnímu vytížení jsem svou účast ve Fulneku naplánoval jako jednodenní záležitost a tudíž jsem si do sobotního rána nařídil svou přítelkyni, která se jako budík osvědčila na výbornou, na půl pátou ranní. Budík sice trochu protestoval, ale po krátkém dialogu dokonce vyrobil i chutnou snídani.

Před klubem jsem měl sraz s Oldou (černé Eldo 79) a Karlosem (Lincoln Mark VII 87). Olda se asi moc dobře nevyspal, a tak byl silně nekomunikativní. Asi je to tím, že běžne chodí spát nejdříve ve dvě hodiny… to, co dělá po večerech, netuším, ale myslím, že plastikové modýlky letadýlek si asi nelepí.

Protivnou náladu jen podtrhovalo mžení lehkého deštíku a na nebi nebylo nic, co by věstilo, že se tato skutečnost změní. Což potvrdil i rozespalý hlasatel v rádiu. Fakt moc pěkné vyhlídky.

Cesta i za deštíku probíhla naprosto hladce a pohodově do Hradce Králové, kde se k nám na pumpě připojili kluci z Pardubic. Proběhla ještě nezbytná snídaně u McDonalda, kterou nepohrdla ani Karlosova přítelkyně Kamila, která běžně plastikovou stravu podobající se amarounům a geneticky upravované housky zabalené v kusu papíru přímo nenávidí. Zkrátka byla podrobena většině. Cesta dál do Fulneku probíhla neustále za deště, ale poskytla několik ryzích eskapád, které se zde nedají publikovat a těžko byste je zažili při jízdě běžným vozem.

Příjezd do Fulneku překvapil. Asi dvacet kilometrů před Fulnekem se náhle mraky rozestoupily a světe div se, nikde žádná kapka deště. No a pak že ani slovutný Paroubek nedokáže poručit větru dešti, myslím, že mu to dovoluje otevřené kamarádství s komunisty, neboť s marťany by se na takovém počasí si nedohodl. Jako vždy, kemp naplněný téměř k prasknutí a všude kam oko dohlédlo americké křižníky, výtečná atmosféra.

Moc mne zaujal SEVILLE 80 Igora Makúcha s motorem 864 s překrásným lakem v provedení elegante, tedy double tone. I když Igor zvolil neoriginální barevné odstíny, které se v tomto modelovém roce lakovaly, musím uznat, že dosáhl vynikajícího barevného sladění, které autu vytiskly skutečně punc luxusu a jen podtrhly již tak křiklavé křivky vozu. Dál již ani nemusím nic psát, přijel Darek, který tentokrát ze své cadillačí stáje vyvezl 59 convertible a tím je vše dáno. Je to auto, které se nikdy neokouká, a i když všude bude pršet, tak na touhle 59 vždy bude svítit slunko.

Příjemnou atmosféru v kempu dotvářela reprodukovaná hudba a několik stánků s americkou tématikou, a tak si každý našel to své. Spanilá jízda již nebyla ukončena na náměstí jako při minulém ročníku, ale po vzoru jizbického modelu byla v kuse přes náměstí, kde se udělala efektní smyčka, a tak se auta několikrát minula a řidiči i přihlížející tak spadli do dokonalé iluze amerických ulic a běžného provozu. Každý driver si užil svůj towning, kdy si zběsile zaroubil, a pak pohodlný cruising v klidně jedoucí koloně zpět do kempu.

Kolem šesté na nás padl příšerný hlad, který nešel utišit klobásou nebo snad hambáčem, a tak jsme začali usilovně pátrat po nějaké dobré restauraci. Do našeho pátrání vstoupil Igor, který nás dovedl do vskutku grandiozního podniku ve Fulneku, kde si osazenstvo Cadillac klubu nacpalo bříška k prasknutí. Po rozloučení následoval cesta zpět, kdy zhruba 30 kilometrů za Fulnekem začalo opět deštit a deštilo bez ustání až do Prahy.

Děkujeme pořadatelům za výtečný sraz a těšíme se na další ročník.

Fulnek 2006 Fulnek 2006 Fulnek 2006 Fulnek 2006 Fulnek 2006 Fulnek 2006 Fulnek 2006 Fulnek 2006 Fulnek 2006 Fulnek 2006 Fulnek 2006 Fulnek 2006 Fulnek 2006

Marek Doubrava

Naše akce 2006

Nahoru

(c) 2005-2016 Cadillac klub Česká republikawww.cadillac.czcadillac@cadillac.cz

Cadillac klub na ČR Facebooku, USMotors - magazín nejen o amerických autech

 

Stránky provozuje spolek Cadillac klub Česká republika, z. s. Cadillac klub Česká republika není provozován společností Generals Motors LLC ani jinými jejími spolupracujícími subjekty. Tyto stránky nejsou provozovány společností Generals Motors LLC ani jinými jejími spolupracujícími subjekty. Slova "Cadillac" jsou použita pouze k identifikaci stránek a produktů, a neznamenají příbuzenství nebo souvislost s výrobcem, nebo prodejci této značky. Všechny ostatní obchodní značky a jména jsou majetkem jejich vlastníků a jsou použity pouze k identifikaci produktů, a neoznačují nějaké příbuzenství nebo spojitost mezi stránkami a majitelem obchodní značky. Tyto stránky jsou určené pouze k informaci pro členy a příznivce Cadillac klubu Česká republika. Informace na těchto stránkách vyjadřují názory individuálních osob, které nemají odpovědnost za použití těchto informací.