Cadillac klub Česká republika

Čištění drátěných poklic

1979 Cadillac Eldorado Biarritz

Ryze americký styl poklic takzvaných dráťáků sebou nese několik rizik. Pokud pomineme možnost, že se někomu budou líbit natolik, že je ukradne a vzápětí namontuje na svojí tuningovou 120, tak je tu ještě další úskalí v podobě znečištění od vypáleného brzdového segmentu a dalších nečistot.

Každý, kdo tyto poklice má, ví, že čištění je opravdová řehole a že se fakt nedají dokonale vyčistit i za dráty v místě, kde se proplétají.

Všelijaké přípravky, které zaručují perfektní lesk ve formě "Pouze nastříkáte, potom omyjete a je tu zářivý lesk" a které vám vnucuje kde kdo, samozřejmě nefungují a vám nezbývá, než se dívat na zašlé a stárnoucí krasavice.

Řešení

Je tu ovšem možnost, jak je oživit. S heslem bez práce nejsou koláče se musíte pustit do demontáže poklice.

Demontovat znak ze středu umí každý a sejmout poklici také. Pak přijde na řadu hrubé omytí vlažnou vodou se saponátem, která zbaví poklici toho nejhoršího. Pak je nutné obrátit poklici obráceně, tedy čelní stranou na stůl, a povolit šrouby držící vrchní rozetu. Po povolení a demontáži vrchní rozety můžete demontovat jednotlivé dráty vrchního výpletu. Dostanete se tak mnohem lépe ke spodnímu výpletu.

Abyste mohli ke spodnímu výpletu, můžete demontovat i spodní rozetu poklice, která je přinýtovaná k samotnému tělu poklice. Odstraněním vrchního výpletu se pak bez problémů dostanete na všechna místa.

Dle pořízených fotografií můžete posoudit, na kolik je tento postup náročný, a zhodnotit jeho výsledek. Práce na vyčištění jedné poklice zabere cca 45 minut, ale vězte, že to stojí za to.

Fotografie

špinavá poklice první krok demontáže druhý krok demontáže čistá poklice

Marek Doubrava

1979 Cadillac Eldorado Biarritz

Opravy

Nahoru

(c) 2005-2016 Cadillac klub Česká republikawww.cadillac.czcadillac@cadillac.cz

Cadillac klub na ČR Facebooku, USMotors - magazín nejen o amerických autech

 

Stránky provozuje spolek Cadillac klub Česká republika, z. s. Cadillac klub Česká republika není provozován společností Generals Motors LLC ani jinými jejími spolupracujícími subjekty. Tyto stránky nejsou provozovány společností Generals Motors LLC ani jinými jejími spolupracujícími subjekty. Slova "Cadillac" jsou použita pouze k identifikaci stránek a produktů, a neznamenají příbuzenství nebo souvislost s výrobcem, nebo prodejci této značky. Všechny ostatní obchodní značky a jména jsou majetkem jejich vlastníků a jsou použity pouze k identifikaci produktů, a neoznačují nějaké příbuzenství nebo spojitost mezi stránkami a majitelem obchodní značky. Tyto stránky jsou určené pouze k informaci pro členy a příznivce Cadillac klubu Česká republika. Informace na těchto stránkách vyjadřují názory individuálních osob, které nemají odpovědnost za použití těchto informací.